Beaphar COMBOTEC Dog M bolha és kullancsírtó csepp; 3 pipetta

9 625 Ft

Bolha, kullancs és szőrtetű elleni, fiproniltartalmú rácsepegtető oldat 10-20 kg súlyú kutyáknak.

Raktáron: Szállítás 2-4 munkanap
96 Hűségpont!
 

Leírás

Közepes termetű (10-20 kg testtömegű) kutyák kezelésére.

Védelmet nyújt önálló bolhafertőzések, valamint azokhoz társuló, kullancsok és/vagy szőrtetvek okozta fertőzések ellen. 

  • Elpusztítja a bolhákat (Ctenocephalides spp.), és 8 héten kereszztül véd az új fertőzések ellen. 
  • Elpusztítja a kullancsokat (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Dermacentor reticulatus, Rhipicephalus sanguineus), és 4 héten keresztül véd az új fertőzések ellen. 
  • Elpusztítja a szőrtetveket (Trichodectes canis). 
  • Gátolja a bolhák petéinek, lárváinak és bábjainak fejlődését (kutyák esetében 8 héten át), és ugyanennyi időn keresztül megakadályozza, hogy a kezelt állatok környezete a bolhák éretlen fejlődési alakjaival fertőződjön. 
  • A készítmény kutyák esetében a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladások (FAD) kezelési stratégiájának részeként használható. 

A fipronil az alkalmazást követő 24 órán belül elpusztítja a bolhákat, 48 órán belül pedig a kullancsokat és a tetveket.

ellenjavallatok:
A megfelelő adatok hiányában a készítmény 8 hetesnél fiatalabb és/vagy 2 kg-nál könnyebb kutyakölykökön nem alkalmazható. Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegségben szenvedő, lázas stb.) vagy lábadozó állatokon. Nem alkalmazható nyulakon, mert súlyos mellékhatásokat, akár elhullást is okozhat. Az erre vonatkozó vizsgálatok hiányában a készítményt a célállatfajokon kívül más állatokon nem ajánlott alkalmazni. Nem alkalmazható a hatóanyagokkal vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén. Ez a készítményt kifejezetten kutyákra fejlesztették ki. Nem alkalmazható macskáknál és vadászgörényeknél, mert túladagoláshoz vezethet.

mellékhatások:
Feltételezett mellékhatásként nagyon ritkán az alkalmazás helyén átmeneti bőrreakciókat (bőrelszíneződést, helyi szőrhullást, viszketést, bőrpírt) és testszerte jelentkező viszketegséget vagy szőrhullást figyeltek meg. Egyes esetekben az alkalmazást követően túlzott nyálzást, átmeneti idegrendszeri tüneteket (hiperesztéziát, levertséget és más idegrendszeri tüneteket), hányást és légúti tüneteket észleltek. Az alkalmazás helyének nyalogatása esetén előfordulhat rövid ideig tartó, fokozott nyálzás, ami főként a hordozóanyag jellegéből adódik. Kerülni kell a túladagolást. Ha bármilyen mellékhatást észlel, még ha az nem is szerepel ebben a használati utasításban, vagy úgy gondolja, hogy a készítmény nem hatott, értesítse erről a kezelő állatorvost!

alkalmazás:
Az alkalmazás módja: külsőleg, helyileg, a bőrre alkalmazva. 10 kg-nál nagyobb, de legfeljebb 20 kg testtömegű kutyák esetében kutyánként egy 1,34 ml-es pipetta – ami megfelel a minimálisan ajánlott 6,7 mg/kg fipronil és 6 mg/kg (S)-metoprén adagnak -, helyileg, a bőrre alkalmazva. A készítmény ártalmatlanságát értékelő vizsgálatok hiányában az egyes kezelések között legalább 4 hétnek kell eltelnie.
A könnyen felnyitható sarkok segítségével távolítsa el a pipettát a buborékcsomagolásból. Ne szúrja át a fóliát ollóval, késsel vagy más éles eszközzel, mivel az megsértheti a benne lévő pipettát. Tartsa függőleges helyzetben a pipettát. Óvatosan ütögesse meg felső, vékonyabb részét, hogy a teljes folyadékmennyiség a pipettatestbe kerüljön. Ollóval vágja le a pipetta csúcsát. Hajtsa szét a szőrt a lapockák között, amíg a bőr láthatóvá nem válik. Helyezze a pipetta hegyét a bőrre, majd a pipettát finoman összenyomva ürítse rá a benne levő tartalmat. Ügyeljen arra, hogy a készítmény ne áztassa át a szőrt, mert ettől az a kezelés helyén átmenetileg ragacsos kinézetű lesz.

összetevők:
Fipronil: 134 mg; (S)-metoprén: 120,6 mg; Butil-hidroxianizol (E320): 0,27 mg; Butil-hidroxitoluol (E321): 0,13 mg; (segédanyagok: 1,34 ml)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Beaphar COMBOTEC Dog M bolha és kullancsírtó csepp; 3 pipetta” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük