Beaphar FIPROTEC Cat bolha és kullancsirtó csepp; 5+1 pipetta

10 660 Ft

A FIPROtec® 50 mg rácsepegtető oldat 5 héten át védi macskáját a bolhák ellen, valamint 48 órán belül elpusztítja az állaton lévő kullancsokat.

Gyártók:
Aktivitás:
Beszerzés alatt:
106 Hűségpont!
 

Leírás

Macskák bolhafertőzöttségének (Ctenocephalides felis) kezelésére és megelőzésére szolgáló cseppek. A bolhafertőzöttséggel szembeni védelem időtartama 5 hét. Kullancsfertőzöttség (Ixodes ricinus) kezelésére is alkalmas. A kezelés időpontjában az állaton lévő kullancsok (Ixodes ricinus) 48 órán belül elpusztulnak. A kezelés nem nyújt védelmet újabb kullancsfertőzöttség ellen.

ellenjavallatok:
Rendelkezésre álló adatok hiányában az állatgyógyászati készítmény 8 hetesnél fiatalabb és/vagy 1 kg-nál kisebb testtömegű kismacskákon nem alkalmazható. Nem alkalmazható beteg vagy lábadozó állatokon. Nem alkalmazható nyulakon, mert nem kívánt mellékhatások – akár elhullás is – előfordulhatnak. Nem alkalmazható a hatóanyaggal, vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

mellékhatások:
Az alkalmazás helyének lenyalása esetén rövid ideig tartó, fokozott nyálzás figyelhető meg, ami főként a vivőanyag jellegéből adódik. Az alkalmazást követően rendkívül ritkán fellépő, feltételezett mellékhatások között az alkalmazás helyén átmeneti bőrreakciókat (bőrelszíneződést, helyi szőrhullást, viszketést, kipirosodást) és testszerte viszketegséget vagy szőrhullást jelentettek. Kivételes esetekben az alkalmazást követően fokozott nyálzást, reverzibilis idegrendszeri tüneteket (fokozott bőrérzékenységet, depressziót és ingerlékenységet), hányást vagy légzőszervi tüneteket észleltek. Ha súlyos nemkívánatos hatást, vagy egyéb, ebben a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

alkalmazás:
Az alkalmazás módja: helyileg, bőrre történő rácsepegtetés.

adagolás:
Egy 0,5 ml-es pipetta egy macska kezelésére. Kizárólag külsőleges alkalmazásra. Tartsa a pipettákat az eredeti csomagolásban a felhasználásig.

A könnyen felnyitható sarkok segítségével távolítsa el a pipettát a fóliacsomagolásból. Ne szúrja át a fóliát ollóval, késsel vagy más, éles eszközzel, mivel az megsértheti a benne lévő pipettát. A pipettát függőleges helyzetben tartva óvatosan ütögesse meg a pipetta felső, vékonyabb részét, hogy a teljes folyadékmennyiség a pipettatestbe kerüljön. Ollóva vágjal le a pipetta csúcsát. Hajtsa szét a szőrzetet a lapockák között, amíg a bőr láthatóvá nem válik. A pipetta hegyét illessze a bőrre, és finoman nyomja össze, hogy a tartalma a bőrre ürüljön, lehetőleg két pontban: az egyik a koponya alapjánál, a másik 2-3 cm-rel hátrébb legyen. Ügyelni kell arra, hogy a készítmény ne nedvesítse be túlzottan a szőrt, mert ettől a kezelés helyén a szőr összetapad. Ha ez mégis bekövetkezik, a jelenség az alkalmazást követő 24 órán belül megszűnik. A készítmény ártalmatlanságát értékelő vizsgálatok hiányában az egyes kezelések között legalább négy hétnek kell eltelnie.

hatóanyag:
Fipronil: 50 mg

segédanyagok:
Butil-hidroxianizol (E-320): 0,1 mg; Butil-hidroxitoluol (E-321): 0,05 mg; Benzil-alkohol (E-1519): 142,5 mg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Beaphar FIPROTEC Cat bolha és kullancsirtó csepp; 5+1 pipetta” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük