- 25%
 

Beaphar FIPROTEC Dog M bolha és kullancsírtó csepp 5+1 pipetta

9 990 Ft

Fipronil tartalmú rácsepegtető oldat kutyák(10-20kg) számára
Az akciós termék közeli lejárata: 2023.05.31.

Raktáron: Szállítás 2-4 munkanap
99 Hűségpont!
 

Leírás

FIPROtec – Fipronil tartalmú rácsepegtető oldat kutyáknak

Védelmet nyújt a különböző testméretű kutyák új kullancsfertőzései ellen (Dermacentor reticulatus, Rhipicephalus sanguineus) a kezelést követő 7-28. napig; kutyák bolhafertőzöttségének (Ctenocephalides felis) kezelésére és megelőzésére is szolgál, valamint a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás kezelésében is segítséget nyújt. A bolhafertőzöttség elleni védelem 5 hétig tart.

Adagolása és az alkalmazás módja:

Kizárólag külsőleges és csak állatgyógyászati alkalmazásra! A lapockák között és a tarkónál széthajtott szőrzetnél a bőrre illesztjük a pipetta hegyét és finoman összenyomjuk, hogy a tartalma fele-fele arányban ürüljön a bőrre mindkét alkalmazási pontban. Az egyes kezelések között legalább négy hétnek kell eltelnie. Kerülje az oldat szőrzeten történő alkalmazását és ne dörzsölje a bőrbe!

A különböző testtömegű kutyák kezelésére a termék eltérő kiszerelésekben kapható:

· 5 és 10 kg közötti testtömegű kutya kezelésére egy 0,67 ml-es pipettát kell alkalmazni, amely 6,7-13,4 mg fipronil/ttkg dózisnak felel meg.

· 10 és 20 kg közötti testtömegű kutya kezelésére egy 1,34 ml-es pipettát kell alkalmazni, amely 6,7-13,4 mg fipronil/ttkg dózisnak felel meg.

· 20 és 40 kg közötti testtömegű kutya kezelésére egy 2,68 ml-es pipettát kell alkalmazni, amely 6,7-13,4 mg fipronil/ttkg dózisnak felel meg.

· 40 és 60 kg közötti testtömegű kutya kezelésére egy 4,02 ml-es pipettát kell alkalmazni, amely 6,7-10,5 mg fipronil/ttkg dózisnak felel meg.

· 60kg-nál nehezebb kutya kezelésére 2db 2,68 ml-es pipettát kell alkalmazni, amely így maximum 8,9 mg fipronil/ttkg dózisnak felel meg.

A készítmény nem alkalmazható:

– 12 hetesnél fiatalabb és/vagy 5kg-nál kisebb testtömegű kutyákon,

– a hatóanyaggal, vagy bármely segédanyagával szembeni túlérzékenység esetén,

– beteg (szisztémás betegségben szenvedő, lázas, stb) vagy lábadozó állatokon,

– nyulakon (nem kívánt mellékhatások lehetnek), macskákon (túladagolás veszélye),

– sebes vagy kórosan elváltozott bőrfelületen.

Fontos, hogy a készítményt olyan területre alkalmazzuk, ahonnan az állat nem tudja lenyalni, és ne hagyjuk a kutyákat folyóvizekben úszni a kezelést követő 2 napig. Alkalmazás után kezet kell mosni, a kezelt állatokat ne simogassuk, amíg az alkalmazás helye meg nem szárad, valamint nem szabad hagyni, hogy a frissen kezelt állatok gazdáikkal aludjanak. A készítmény nyálkahártya- és szemirritációt okozhat, ezért kerülni kell, hogy szájba vagy szembe jusson, lenyelése ártalmas az egészségre.

A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint a keletkező hulladékokat a helyi követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni. A készítmény nem kerülhet természetes vizekbe.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Beaphar FIPROTEC Dog M bolha és kullancsírtó csepp 5+1 pipetta” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük