Beaphar Fiprotec Spray kutyáknak és macskáknak élősködők ellen; 100 ml

7 860 Ft

Külsőleges oldatos spray macskáknak és kutyáknak bolhák, kullancsok és tetvek ellen.

Raktáron: Szállítás 2-4 munkanap
78 Hűségpont!
 

Leírás

Kutyák és macskák bolhák (Ctenocephalides fajok) és kullancsok (Ixodes fajok, köztük Ixodes ricinus) okozta fertőzöttségének kezelésére és megelőzésére. Szőrtetvesség kezelésére kutyákon (Trichodectes canis) és macskákon (Felicola subrostratus). Rovarölő hatása kifejlett bolhákkal való újrafertőződéssel szemben macskákon legfeljebb 2 hónapig, kutyákon legfeljebb 3 hónapig tart, a környezeti fertőzöttség mértékétől függően. A készítmény legfeljebb egy hónapig tartó akaricid hatással rendelkezik kullancsokkal szemben, a környezeti fertőzöttség mértékétől függően.

ellenjavallatok:
Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegségben szenvedő, lázas stb.) vagy lábadozó állatokon. Nem alkalmazható nyulakon, mert mellékhatásokat, és akár elhullást is okozhat. Nem alkalmazható a hatóanyaggal vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

mellékhatások:
Ha a készítményt az állat lenyalja, rövid ideig tartó, erőteljes nyálzás figyelhető meg, elsősorban a hordozóanyag természete miatt. Rendkívül ritka esetben a használatot követően átmeneti bőrreakciók (bőrpír, viszketés, vagy helyi szőrhullás) megjelenéséről számoltak be. Kivételes esetekben nyálzás, reverzibilis neurológiai tünetek (túlérzékenység, levertség, idegrendszeri tünetek), hányás vagy légzőszervi tünetek is jelentkeztek használat után.

alkalmazás:
Az alkalmazás módja: pumpás spray külsőleges alkalmazásra. Permetezze be az állat egész testét a készítményt megközelítőleg 10-20 cm távolságból alkalmazva. A permetet a szőr növekedésével ellentétes irányba kell fújni gondosan ügyelve arra, hogy az állat szőrzete teljesen átnedvesedjen. A szőrt fel kell borzolni, különösen hosszú szőrű állatok esetén, hogy a készítmény a bőrfelületig hatoljon. A fej környékének, illetve fiatal és ideges állatok kezelésekor az alkalmazás elvégezhető a kesztyűs kézre permetezéssel és a termék szőrzetbe dörzsölésével is. Hagyjuk az állatot magától megszáradni, ne használjunk törölközőt. A kutya- és macskakölykök 2 napos kortól biztonságosan kezelhetők.

adagolás:
Fontos, hogy a szőrzet a bőrfelületig átnedvesedjen. A szőrzet hosszától függően testtömegkilogrammonként 3-6 ml-t kell alkalmazni (7,5-15 mg hatóanyag/ttkg), azaz 6-12 pumpálást kell végezni ttkg-onként a 100 ml-es kiszerelésből. A 100 ml-es palack tartalma megközelítőleg 3-6 kezelésre elegendő egy 5 kg tömegű kutyának, a szőrzet hosszától függően; megközelítőleg 8 kezelésre elegendő egy 4 kg tömegű, rövid szőrű macskának; megközelítőleg 2 kezelésre elegendő egy 8 kg tömegű, hosszú szőrű kutyának.

jellemzők:
A készítmény bevonatképző anyagot tartalmaz, ezért a permetezés után a szőrzeten bevonat képződik, amely a szőrt csillogóvá teszi. Az ártalmatlanságra vonatkozó vizsgálatok hiányában az egyes kezelések között legalább négy hétnek kell eltelnie.

hatóanyag:
Fipronil: 2,5 mg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Beaphar Fiprotec Spray kutyáknak és macskáknak élősködők ellen; 100 ml” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük