- 4%
 

FrontPro M (10–25 kg) 3 db tabletta

12 990 Ft

Tabletta bolhák, bolhalárvák, kullancsok és szőrtetvek ellen.

Kifutó termék árengedménnyel, akciós áruk a készlet erejéig szól!

Raktáron: Szállítás 2-4 munkanap
129 Hűségpont!
 

Leírás

 • Használatával nem kerül vegyszer a kutya bőrfelületére, így kisgyerekek közelében lévő kutyának is adható.
 • Szájon át alkalmazható ízletes rágó tabletta. Táplálékkal is beadható, ha a kutya nem akarja rögtön elfogadni.
 • Rendszeresen fürdetett, kozmetikázott vagy úsztatott kutyáknál is hatásos, hiszen hatásidejét sem a samponos fürdetés, sem a víz nem befolyásolja.

 

Jellemzői:

 • Afoxolaner tartalmú készítmény, amely rovar- és atkaölő szer.
 • Bolhák és kullancsok ellen hatékony.
 • 48 órán belül pusztítja el a kullancsokat.
 • 8 órán belül pusztítja el a bolhákat (a peterakás előtt, így megelőzve a lakás szennyeződését).

Alkalmas bolhafertőzésének (Ctenocephalides felis és C. canis) kezelésére legalább 5 héten át. Bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (Flea Allergy Dermatitis, FAD) kezelése részeként is felhasználható.
Kullancsfertőzés (Dermacentor reticulatus, Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus) kezelésére is felhasználható kutyáknál.
A Sarcoptes ru¨hösség (Sarcoptes scabiei var. canis) és demodikózis (Demodex canis) kezelésére is alkalmas.

Felhasználási javaslat:
Bolha- és kullancsfertőzöttség kezelése:
Havonta, egész évben.

A demodikózis (Demodex canis) kezelése:
Havonta alkalmazva mindaddig, amíg két egy hónap ku¨lönbséggel vett bőrkaparék eredménye negatív nem lesz. A súlyos esetek a havonta végzett kezelések meghosszabbítását igényelhetik. Mivel a dermodikózis multifaktoriális betegség: amikor csak lehetséges, ajánlott a háttérbetegség megfelelő kezelése is.

A Sarcoptes ru¨hesség (Sarcoptes scabiei var. canis) kezelése:
Havonta alkalmazva a készítményt két, egymást követő hónapban. A készítmény további havonkénti alkalmazása a klinikai értékelés és a bőrkaparékok vizsgálati eredménye alapján dönthető el.

Ellenjavallat:
Nem alkalmazható a hatóanyaggal vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

Mellékhatás:
Nagyon ritkán enyhe gyomor- és/vagy bélrendszeri tu¨netek (hányás, hasmenés), viszketés, kedvetlenség, kóros lesoványodás és idegrendszeri tu¨netek (rángatózás, koordináció hiánya és izomremegések) voltak megfigyelhetők. A legtöbb tu¨net kezelés nélku¨l megszűnt, és rövid ideig állt fenn.
Ha bármilyen mellékhatást észlel, még ha az nem is szerepel ebben a használati utasításban, vagy úgy gondolja, hogy a készítmény nem hatott, értesítse erről a kezelő állatorvost!

Ku¨lönleges figyelmeztetések:

  Minden célállatfajra vonatkozóan:
  A parazitáknak el kell kezdeniu¨k táplálkozni a gazdán ahhoz, hogy az afoxolaner hasson rájuk: ezért a paraziták által terjesztett betegségek átvitelének kockázata nem kizárható.

  A kezelt állatokra vonatkozó ku¨lönleges óvintézkedések:
  Adatok hiányában 8 hetesnél fiatalabb kölyökkutyák és/vagy 2 kg-nál könnyebb kutyák esetében a kezelést végző állatorvos által elvégzett előny/kockázat-elemzésnek megfelelően alkalmazható.

  Vemhesség és laktáció:
  A patkányon és nyúlon végzett laboratóriumi vizsgálatok szerint a készítmény nem rendelkezik bizonyított teratogén hatással, sem semmilyen mellékhatással a hímek és nőstények reprodukciós képességére. Az állatgyógyászati készítmény ártalmatlansága nem igazolt vemhesség és laktáció idején illetve tenyészkutyákon. Kizárólag a kezelést végző állatorvos által elvégzett előny/kockázat-elemzésnek megfelelően alkalmazható.

  Túladagolás:
  A maximális adag 5-szörösével kettő-négy hetes időközönként 6 alkalommal megismételt kezelést kapó 8 hetesnél idősebb egészséges beagle kölyökkutyákon nem jelentkeztek mellékhatások.

  Értékelések

  Még nincsenek értékelések.

  „FrontPro M (10–25 kg) 3 db tabletta” értékelése elsőként

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük