Fypryst Combo kutyaélősködők elleni cseppek; XL (40+ kg)

3 230 Ft

Kullancs- és bolhaírtó csepp kutyáknak.

Beszerzés alatt:
32 Hűségpont!
 

Leírás

hatóanyagok:
Fipronil, S-metoprén

célállatfaj:
40 kg-nál nehezebb testtömegű kutyák

javallatok:
Bolhafertőzés önmagában, valamint ehhez társuló kullancsfertőzés és/vagy szőrtetvesség kezelésére.
Bolhák (Ctenocephalides fajok) okozta fertőzések kezelésére. A kifejlett bolhák okozta új fertőzések elleni rovarölő hatás 8 hétig tart. A bolhák szaporodásának megelőzése a kifejlett bolhák által lerakott peték (ovicid hatás), valamint az ezekből kikelt lárvák és bábok fejlődésének gátlásával (larvicid hatás) az alkalmazást követő 8 héten át biztosított. 
Kullancsok (Ixodes fajok, Dermacentor fajok, Rhipicephalus fajok) okozta fertőzések kezelésére. Kísérleti adatok alapján a készítmény legfeljebb 4 héten át fejt ki atkaölő hatást kullancsok ellen.
Szőrtetvek (Trichodectes canis) okozta fertőzések kezelésére.

ellenjavallatok:
Adatok hiányában a 40 kg feletti kutyáknak szánt készítmény nem alkalmazható 8 hetesnél fiatalabb kutyakölykökön. Nem alkalmazható beteg (pl. szisztémás betegségekben szenvedő, lázas), vagy lábadozó állatokon. Nem alkalmazható nyulakon, mivel előfordulhatnak nemkívánatos reakciók, sőt akár elhullás is! Vizsgálatok hiányában a termék alkalmazása nem ajánlott a célállat fajok közé nem tartozó állatokon.  

mellékhatások:
Túladagolása kerülendő. A rendkívül ritka, gyanított mellékhatások közül múló jellegű bőrreakciókat (hámlás, helyi szőrhullás, viszketés, bőrpír) jelentettek az alkalmazás helyén, továbbá testszerte jelentkező viszketésről és a szőrzet kihullásáról is beszámoltak. Túlzott mértékű nyálzást, reverzibilis idegrendszeri tüneteket (hiperesztézia, levertség, egyéb idegi tünetek) és hányást is megfigyeltek a készítmény alkalmazása után. Az alkalmazás helyének lenyalása esetén rövid ideig tartó, túlzott nyálzás figyelhető meg, leginkább a vivőanyag természete miatt.

adagolás:
4,02 ml-es pipetta lokális alkalmazása a bőrre – ez megfelel a minimálisan ajánlott fipronil és (S)-metoprén adagnak. Biztonságossági vizsgálatok hiányában két kezelés között legalább 4 hétnek kell eltelnie.

alkalmazás módja:

  1. Vegye ki a pipettát a csomagolásából. Tartsa függőlegesen a pipettát, csavaró mozdulattal húzza le a kupakot.
  2. Fordítsa meg a kupakot és a másik végét illessze vissza a pipettára. A kupakot rányomva és megcsavarva törje fel a védőzárat, majd vegye le a kupakot a pipettáról.
  3. Az állat hátán, a nyak kezdeténél, a lapockák közötti területen hajtsa szét a szőrzetet, amíg láthatóvá válik a bőr. Helyezze a pipetta hegyét a bőrre, majd a pipettát néhányszor összenyomva ürítse a tartalmát teljes egészében közvetlenül ugyanarra a helyre az állat bőrén.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Fypryst Combo kutyaélősködők elleni cseppek; XL (40+ kg)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük