Kiltix nyakörv bolha és kullancs ellen 53 cm

7 895 Ft

Bolha és kullancsírtó nyakörv közepes méret 7 hónapos hatással

Raktáron: Szállítás 2-4 munkanap
78 Hűségpont!
 

Leírás

A készítmény kutyák kullancs-, valamint bolhafertőzésének megelőzésére és megszüntetésére alkalmas.
A hagyományos nyakörvek párolgásos hatásmechanizmusától eltérően a Kiltix nyakörv hatóanyagai egyenletesen szabadulnak fel a nyakörvből és a kutya mozgása révén rövid idő alatt a test legtávolabbi pontjára is eljutnak. Már a felhelyezés után 24 órával védelmet biztosít a test minden pontján. A hatóanyagszint folyamatos megújulásának biztosítására a Kiltix nyakörvet folyamatosan kell viselni, hatékony a pihenés időszakában és futás közben is.

A Kiltix nyakörv hatóanyagainak keverékével végzett vizsgálatok megnövekedett kullancs és bolha ellenes hatást és hosszabb hatékony időtartamot mutattak, mint a hatóanyagokkal külön-külön végzett kezelések. Azaz a két hatóanyag egymás hatását erősíti, különlegesen hosszú, akár 7 hónapig tartó védelmet biztosítva ezzel a Kiltix nyakörvet viselő kutyáknak.

Célállat: Kutya

Hatóanyag:

A Kiltix nyakörvben a szintetikus piretroidok csoportjába tartozó flumetrin és a karbamátok közé sorolt propoxur található. Mindkét hatóanyag hatékony a kullancsok és bolhák ellen egyaránt, de közülük a flumetrin kifejezetten kiváló akaricid, azaz kullancsellenes hatásáról ismert.

Adagolás:

Adagolás módja: külsőleges alkalmazás

Kistestű kutyákra 1 db 38 cm-es nyakörv; közepes testű kutyákra 1 db 53 cm hosszú; nagyobb kutyákra 1 db 70 cm hosszúságú nyakörv helyezendő.

Helyes alkalmazásra vonatkozó javaslatok:

Válasszuk ki az állat testtömegének megfelelő nyakörvet, majd vegyük ki a védőcsomagolásból.
Tekerjük ki a nyakörvet és ellenőrizzük, hogy nem maradt-e műanyag összekötő elem a nyakörv belsejében. Lazán helyezzük fel az állat nyaka köré a nyakörvet (helyes felhelyezésnél az állat bőre és a nyakörv közé két ujjunk becsúsztatható). A nyakörv végét dugjuk át a bújtatón és a 2 cm-nél hosszabb felesleges részt vágjuk le.
A felhelyezett nyakörvet időnként célszerű ellenőrizni és szükség esetén állítani rajta, különös tekintettel a rohamos mértékben felcseperedő kölykökre.
Fürdetés vagy úsztatás előtt távolítsuk el a nyakörvet és csak a szőrzet megszáradása után helyezzük vissza. Az ismételt nedvesség hatására a nyakörv hatékonysága csökkenhet.

A Kiltix nyakörvet folyamatosan kell hordani. Egyedi esetekben előfordulhat, hogy a nyakörv viselése alatt kullancsfertőződést tapasztalunk. A kullancs megtelepszik a kutyán, de legkésőbb 3 nap alatt elpusztul, általában anélkül, hogy vért szívott volna.

Egyéb információk:

Szükség szerint hamarabb cseréljük a nyakörvet, ha a hatékonyságát elvesztette. A nyakörv hatékonysága ellenőrizhető, ha a nyakörvet egy fémtárggyal megkaparjuk. Ha a kapart felület fehér, a nyakörv még hatékony. Ha nem fehér, új nyakörvet kell felhelyezni.

Szennyezett, koszos, zsíros szőrű kutyát a hatékonyabb védelem érdekében érdemes egy samponos fürdetéssel előkezelni.

A bolhapete és a lárvák a kutya alomanyagában és környezetében (szőnyegek, függönyök) található, így ezeket a helyeket a megfelelő rovarölő szerrel rendszeresen kezelni és porszívózni kell.
Ezekkel az óvintézkedésekkel csökkenthető a környezet élősködők általi fertőzöttsége és megnövelhető a nyakörv hatástartama.

Ellenjavallatok:

Nem alkalmazható bőrsérülés esetén.
Nem alkalmazható az emésztő-, ill. vizeletkiválasztó rendszer mechanikus elzáródása esetén, asztma vagy más légzőszervi vagy vérkeringési probléma esetén.
Nem alkalmazható 3 hónaposnál fiatalabb kölykön.
Nem alkalmazható a hatóanyagokkal vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók:

Más inszekticid vagy akaricid szerrel egyidejűleg nem alkalmazható.

Túladagolás (tünetek, sürgősségi intézkedések, antidotumok):

A készítmény gyógyszerformája miatt túladagolás valószínűtlen.
Széleskörű kísérletek során egyidejűleg helyeztek fel két nyakörvet különböző fajtájú, méretű és korú kutyákra. Semmiféle helyi és szisztémás kezeléssel kapcsolatos intoleranciára utaló tünetet nem tapasztaltak. (biokémiai és hematológiai értékek, kolinészteráz aktivitás, vizeletkiválasztó rendszer, viselkedési jellemzők)

A nyakörv darabjának rágcsálása, véletlen lenyelése esetében a karbamát mérgezés tünetei, úgy, mint pupillaszűkület, hányás, nyálzás, hasmenés jelentkezhetnek – ez esetben azonnal állatorvoshoz kell fordulni. Tüneti kezelésként az atropin-szulfát a propoxur ellenszereként intravénásan alkalmazható.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kiltix nyakörv bolha és kullancs ellen 53 cm” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük