Vetri-Dmg 30ml

10 660 Ft

Hatékony immunstimuláns és anyagcsere aktivátor.

Gyártók:
Raktáron: Szállítás 2-4 munkanap
106 Hűségpont!
 

Leírás

Hatékony immunstimuláns és anyagcsere aktivátor. A szervezetben lezajló szinte valamennyi biokémiai folyamathoz nélkülözhetetlen molekula.

 • Immunrendszer muködés szabályozása.
 • Stressz.
 • Szívmuködés és vérkeringés támogatása.
 • Idegrendszer, epilepszia.
 • Teljesítmény-fokozás.
 • Daganat-ellenes hatás.
 • Májvédelem.
 • Rekonvaleszcencia.
 • Étvágytalanság, kondíciójavítás.
 • Geriátria, szemészet.
 • Szénhidrát anyagcsere.

ÖSSZETÉTEL:
Egy ml tartalma 100 mg N,N-dimetilglicin.

GYÁRTÓ:
FoodScience, Inc., USA.

CÉLÁLLAT:
Kutya, macska, galamb, díszmadarak, kisrágcsálók.

LEÍRÁS:
Az N,N-dimetilglicin (DMG) egy tercier aminosav, a glicin dimetilezett formája, amely az állati és növényi anyagcsere természetes szereploje. Az élo szervezetben a DMG egy egyszénatomos transzferciklusban, betainon keresztül kolinból képzodik, egy enzimek által szabályozott transzmetilációs reakció eredményeként. A DMG támogatja a szervezetben zajló transzmetilációs folyamatokat. E biokémiai folyamat nélkülözhetetlen az élethez, az egészséghez és a sejtregenerációhoz. A metil-csoportok átadása szükséges a vitaminok, a hormonok, a neurotranszmitterek, az enzimek, a nukleinsavak és az ellenanyagok szintézisének befejezo lépéseihez. Metil-csoportokat átadó képessége révén a DMG elosegíti a legaktívabb transzmetiláló ágens, az S-adenozil-metionin (SAMe) termelodését, amely több, mint 41 különbözo transzmetilációs reakcióban vesz részt. A szervezet emellett a SAMe-n keresztül méregteleníti az esetlegesen keletkezo toxikus vegyületeket, továbbá számos sejtfolyamatot is szabályoz a molekulán keresztül. A központi idegrendszerben például az olyan szinaptikus mediátorok, mint a norepinefrin vagy a dopamin képzodéséhez a SAMe által adott metilcsoport szükséges. A metilcsoportok létrehozásán kívül a DMG-bol kétszénatomos molekulák, így például szarkozin, glicin, szerin és etanolaminok keletkeznek, amelyek mindegyike jótékony hatást fejt ki a sejtekre. A glicin a központi idegrendszer egyik fontos gátló neurotranszmittere. Szükség van rá továbbá a kreatin-foszfát képzodéséhez is, amelyet az izomszövet és a központi idegrendszer szövetei használnak fel.
A DMG hatékonyan szívódik fel az emésztorendszerbol, ezen belül a szájüregbol is. Egy- vagy kétszénatomos egységekké való átalakítása a májban történik, így a szervezet nem tárolja lényeges mennyiségben.
A dimetilglicin-hidroklorid LD50-értéke patkányoknál 7400 mg/ttkg. Ezt a mennyiséget általában nem tekintették toxikusnak. A DMG negatív mellékhatások nélkül kombinálható bármilyen táplálékkal vagy terápiás készítménnyel. Nem mutagén és nem karcinogén, sot valójában védelmet nyújt a mutagénekkel és karcinogénekkel szemben.

JAVALLAT:
A DMG anyagcserében betöltött szerepe egy- és kétszénatomos molekulák biztosítása a sejteknek, továbbá részvétel az S-adenozil-metionin (SAMe) kialakításában és az azt követo transzmetilációs reakciókban. Ez magyarázza a DMG szélesköru anyagcsere aktivitását és az élo szervezetre gyakorolt terápiás hatásait.
Az immunrendszer muködésének szabályozása, illetve erosítése:
Fokozza a B- és T-limfociták, valamint a makrofágok aktivitását. Stimulálja az interferon termelodését. Profilaktikus alkalmazása növeli az általános ellenállóképességet a vírusos és bakteriális fertozésekkel szemben. Fokozza a szervezet vakcinázásokra adott immunválaszát. Fertozo betegségek kiegészíto kezelésére (újszülöttkori és légzoszervi fertozések, parvovírus-fertozés során kiegészíto kezelésként alkalmazva meghosszabította a betegek túlélését). Immunhiányos állapotok és autoimmun borbetegségek kiegészíto kezelésére (macska: leukózis, FIP, FIV, kutya: demodicosis, pemphigus). A daganatos, szívbeteg, allergiás vagy cukorbeteg alanyok immunrendszere általában károsodott, így igen kedvezoen hathat rájuk a DMG adagolása, amely fokozza a szervezet válaszreakcióját a különbözo immunológiai kihívásokra.

Stressz:
A DMG eredményesen alkalmazható stresszhatások és az azok következtében fellépo betegségek megelozésére (verseny, kiállítás, szállítás, madarak tollcsipkedése).

A szívmuködés és a vérkeringés támogatása:
A DMG-rol régóta ismert, hogy fokozza az oxigén-felhasználást és jelentos javulást idéz elo cardiopulmonalis elégtelenségben szenvedo betegeknél. Hypoxia során fokozza a szív felé történo oxigénszállítást, javítja a szívizom muködését és a coronaria keringést, csökkenti a koleszterin- és a trigliceridszintet.

Májvédelem:
Mivel a DMG képes az SAMe képzodéséhez metilcsoportokat biztosítani, a májat is védi. Indirekt metil-donorként emeli a glutation májsejten belüli koncentrációját, ezzel az intracellularis antioxidációt támogatja. Eroteljes lipotrop hatást fejt ki és nagymértéku méregteleníto kapacitással rendelkezik.

Idegrendszerre gyakorolt hatás, epilepszia kiegészíto terápiája:
A neurotranszmitterek egyensúlyának hiánya sok különbözo agyi és idegi muködészavart okozhat. Mivel a DMG prekurzora számos, az agy muködését segíto aminoalkoholnak és aminosavnak (glicin, dimetiletanol-amin), nem feledkezhetünk meg a DMG idegrendszeri jelentoségérol sem. Tudományos vizsgálatokban a DMG erosen csökkentette patkányok sztrichnin- és penicillin-indukált görcsrohamait. Fenobarbital terápia kiegészítéseként használható a Vetri-DMG olyan kutyáknál és macskáknál, melyeknél az epilepszia kezelése nehézségekbe ütközött. A Vetri-DMG alkalmazásával az epilepszia majdnem minden esetben jobban kezelheto és általában lecsökkentheto a fenobarbital (Sevenal) alkalmazott dózisa.

Teljesítmény-fokozás sport- és munkakutyákban, postagalambokban:
A DMG maximálisan emeli az egy molekula oxigén elfogyasztásakor termelt energia mennyiségét. Ez az energiafokozó hatás valószínuleg több tényezonek is köszönheto, így például az oxigén-felhasználás és a sejtlégzés javulásának, valamint a tejsav-felhalmozodás csökkenésének. Hatásosan javítja a teljesítményt, a szívizommuködést, gyorsítja a fizikai megeroltetést követo regenerációt lovaknál és kutyáknál egyaránt. A kísérletek szerint, ha 14-21 napon át, napi 1,5 mg/kg dózisban, orálisan DMG-t adagolunk, segít megszüntetni vagy csökkenteni az agarak izomgörcseinek gyakoriságát és súlyosságát.

Betegségek utáni lábadozás, étvágytalanság, kondíciójavítás:
A DMG különbözo betegségek esetén (pl. kennel köhögés, parvovírusos gyomor- és bélgyulladás, májgyulladás) képes a gyógyulási folyamat felgyorsítására, csökkenti a felépüléshez szükséges idot, helyreállítja az étvágyat és elosegíti a súlyveszteség visszanyerését.

Szénhidrát anyagcserére gyakorolt hatás:
Megfeleloen bizonyított a DMG szénhidrát-anyagcserét fokozó hatása. Számos vizsgálat során a DMG csökkentette cukorbeteg páciensek vércukorszintjét. A dimetilglicin cukorbetegségre kifejtett esetleges hatásainak megismerése érdekében egy cukorbeteg egértörzsön állatkísérleteket végeztek. A kísérlethez kiválasztott, biológiailag manipulált cukorbeteg egerek az emberi cukorbetegségben tapasztaltakhoz hasonló tüneteket produkáltak, így magas vércukorszintet, elhízást, cukorvizelést és morfológiai elváltozásokat a hasnyálmirigyben. A kontrollok mellett elvégzett két ilyen kísérlet során a kísérleti egereknek ttkg-onként 740 mg DMG-t tartalmazó oldatot adtak, a kontrollcsoport ezzel szemben csak vizet kapott. Az étrend és a többi körülmény azonos volt. A statisztikai elemzés alapján megállapították, hogy a DMG-nel kezelt csoportban a kontrollal összehasonlítva szignifikánsan csökkent a vércukorszint és a súlygyarapodás (20-25%-os csökkenés). A fenti állatkísérletek igazolják a DMG cukoranyagcserét fokozó szerepét. A DMG serkenti a sejtek oxigénfogyasztását és javítja az oxidációt a sejtek szintjén.

Geriátria:
Idos állatoknak adagolva, az öregedési folyamatok lassítására. Javítja a szervezet oxigén-felhasználását és a sejtlégzést, csökkenti a szabadgyökök okozta károsodásokat, javítja az idos állatok életfunkcióit (agy- és szívmuködés, májmuködés, vércukorszint-szabályozás, immunrendszer, boranyagcsere) és terhelhetoségét.

Daganatellenes hatás:
Melanoma és más tumorok esetén a DMG növeli az egyes antitumor citokinek (TNF, IL-2 és IL-3) sejtbeli termelését, megakadályozza az áttétképzodést. Elozetes vizsgálatok eredményei szerint a DMG fontos segítséget nyújthat az immunrendszernek a daganatokkal vívott harcban.

Szemészet:
Megfeleloen bizonyított a DMG szürkehályog fejlodésének késlelteto hatása, amely az oxigénhiányos sejtek oxigénfelvételét és vérkeringését fokozó képességével függhet össze.

ALKALMAZÁS MÓDJA:
Szájon át, takarmányba keverve.

ADAGOLÁS:
Kutya, macska:
12 ttkg-ig: 0,5 ml/nap,
13-25 ttkg között: 1,0 ml/nap,
26-45 ttkg között: 1,5 ml/nap,
45 ttkg fölött: 2,0 ml/nap,
Galamb, díszmadarak, kisrágcsálók:
1 csepp/100 g testtömeg.
Az ajánlott adagot az elso két héten naponta kétszer, azt követoen naponta egyszer az állatok táplálékába keverve kell beadni. Súlyosabb esetekben a fenti adagok két-háromszorosa is alkalmazható. (0,5 ml = 10 csepp).

KISZERELÉS:
30 ml, 114 ml cseppentos üvegben.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Vetri-Dmg 30ml” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük