Beaphar FIPROTEC Dog XL bolha- és kullancsírtó csepp; 1 pipetta

6 040 Ft

A FIPROtec® 402 mg rácsepegtető oldat 5 héten át védi kutyáját a bolhák ellen, valamint védelmet nyújt az új kullancsfertőzöttség ellen.

Gyártók:
Aktivitás:
Beszerzés alatt:
60 Hűségpont!
 

Leírás

Készítmény kutyák bolhafertőzöttségének (Ctenocephalides felis) kezelésére és megelőzésére. A bolhafertőzöttséggel szembeni védelem időtartama 5 hét. A termék védelmet nyújt a kutyák új kullancsfertőzései (Dermacentor reticulatus, Rhipicephalus sanguineus) ellen a kezelést követő 7. naptól a 28. napig. A készítmény hatékonysága a kezelés idején már a kezelt állaton jelenlévő kullancsok ellen nem igazolt.

ellenjavallatok:
A készítmény nem alkalmazható 8 hetesnél fiatalabb és/vagy 2 kg-nál kisebb testtömegű kutyákon. Nem alkalmazható a hatóanyaggal, vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén. Nem alkalmazható beteg vagy lábadozó állatokon. Nem alkalmazható nyulakon, mert nem kívánt mellékhatások – akár elhullás is – előfordulhatnak.

mellékhatások:
Az alkalmazás helyének lenyalása esetén rövid ideig tartó, fokozott nyálzás figyelhető meg, ami főként a hordozóanyag jellegéből adódik. Az alkalmazást követően rendkívül ritkán fellépő, feltételezett mellékhatások között az alkalmazás helyén átmeneti bőrreakciókat (bőrelszíneződést, lokális szőrhullást, viszketést, kipirosodást) és testszerte viszketegséget vagy szőrhullást jelentettek. Kivételes esetekben az alkalmazást követően fokozott nyálzást, reverzibilis idegrendszeri tüneteket (fokozott bőrérzékenységet, depressziót és ingerlékenységet), hányást vagy légzőszervi tüneteket észleltek. A túladagolást el kell kerülni. Túladagolással a mellékhatások kialakulásának kockázata növekedhet. Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, ebben a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!      

alkalmazás:
Az alkalmazás módja helyileg, bőrre történő rácsepegtetés. Egy 4,02 ml-es pipetta egy 40 kg-nál nehezebb testtömegű kutya kezelésére alkalmas. Az adag 6,7-33,5 mg fipronil testtömeg-kilogrammonként.

A könnyen felnyitható sarkok segítségével távolítsa el a pipettát a fóliacsomagolásból. Ne szúrja át a fóliát ollóval, késsel vagy más, éles eszközzel, mivel az megsértheti a benne lévő pipettát. A pipettát függőleges helyzetben tartva óvatosan ütögesse meg a pipetta felső, vékonyabb részét, hogy a teljes folyadékmennyiség a pipettatestbe kerüljön. Ollóva vágjal le a pipetta csúcsát. Hajtsa szét a szőrzetet a lapockák között, amíg a bőr láthatóvá nem válik. A pipetta hegyét illessze a bőrre, és finoman nyomja össze, hogy a tartalma a bőrre ürüljön, lehetőleg két pontban: az egyik a koponya alapjánál, a másik 2-3 cm-rel hátrébb legyen. Ügyelni kell arra, hogy a készítmény ne nedvesítse be túlzottan a szőrt, mert ettől a kezelés helyén a szőr összetapad. Ha ez mégis bekövetkezik, a jelenség az alkalmazást követő 24 órán belül megszűnik. A készítmény ártalmatlanságát értékelő vizsgálatok hiányában az egyes kezelések között legalább négy hétnek kell eltelnie.

hatóanyag:
Fipronil: 402 mg
segédanyagok:
Butil-hidroxianizol (E-320): 0,804 mg; Butil-hidroxitoluén (E-321): 0.402 mg; Benzil-alkohol (E-1519): 1145,7 mg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Beaphar FIPROTEC Dog XL bolha- és kullancsírtó csepp; 1 pipetta” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük