Fejlesztő kutyajáték – Dog Activity

4 390 Ft
10 975 Ft /kg

Jutalomfalattal megtölthető kutyajáték

Gyártók:
Raktáron: Szállítás 2-4 munkanap
43 Hűségpont!
 

Leírás

Kutyajáték szellemi tréningre golyókkal. Finomsággal megtölthető.

Általános tudnivalók

  1. A kutya és a gazdája közös időtöltésére készült játék. Kérjük, ne hagyja egyedül kutyáját a játékkal!
  2. Úgy helyezze el a játékot, hogy a kutyának legyen lehetősége körbesétálni és megtalálni a megfelelő pozíciót a játékhoz!
  3. Keresse meg a nyugodt környezetet a gyakorlatokhoz! Egyszerre csak egy kutyával gyakorlatozzon.
  4. Legkorábban az étkezés után 1,5 órával kezdje el a gyakorlatokat. Normál száraztápot is tud használni a jutalomfalat helyett.
  5. A legfontosabb, hogy kutyája sikeres tapasztalatokat szerezzen megfelelően gyorsasággal. Szükséges, hogy összekösse a pozitív élményt a játékkal, hogy motivált maradhasson. A kezdésnél jutalmazza és dicsérje meg a kutyát minden próbálkozáskor. Amikor megérti, hogy ez egy “játék a jutalomfalatért”, akkor válhat szórakoztatóvá számára.
  6. Hogy felkeltse az érdeklődését, kezdetben a jelenlétében töltse meg a kupakokat jutalomfalattal. A különböző szintlépéshez titokban tegye.
  7.  Mindig kezdje a játékot vezényszavakkal (pl. “Start”) és fejezze be (pl. Stop) rögtön azután, ahogy megszerezte az összes jutalomfalatot. Ha követi a vezényszavakat, jutalmazza meg őt további jutalomfalattal és biztosítson nyugodt és pozitív befejezést.
  8. Ha nem hajtja végre a feladatot többszöri próbálkozásra sem, segítsen neki megismételni a gyakorlatot, vagy ismételje meg kisebb lépésekben, amennyire csak sikerül. Tartsa fenn a motivációt simogatással és dicsérettel. Soha ne szidja, vagy büntesse őt!
  9. Korlátozza a gyakorlatokat rövid időszakokra (max. 10 perc) és kis célokat tűzzön ki. Ismételje meg a gyakorlatokat naponta többször, hogy megakadályozza a kutya túlzott keresési vágyát.

Figyelem: Se jó, sem rossz nem létezik ebben a játékban. Minden kutya – mint az emberek – egy egyéniség és meg fogják találni sajátos megoldásaikat. Hagyja, hogy eldöntse, hogy a feladat végrehajtása az orrával, vagy a mancsával történjen, illetve tolja, vagy húzza az elemeket különböző irányokba. Ez azt jelenti, hogy kutyája eltérhet a különböző utasításoktól, melyek csak egyszerű tanácsok az értelmes megoldás kidolgozásához. Mindazonáltal a kutyák olyan megközelítéseket és hajlamokat mutathatnak, amik nincsenek ismertetve. Általános szabály, hogy ne engedje kutyájának, hogy elvigye a játékot, vagy tönkretegye azt (ez gyakran a frusztráció, vagy a túlzott keresés jele). Gyakorlatok Minden feladatot egymás után végezzen. Csak akkor emelje a szint nehézségét, ha kutyája az előző feladatot gond nélkül megoldotta és még mindig érdeklődő a játék iránt. Dicsérje meg kutyáját minden elvégzett gyakorlatnál.

A gyakorlat elkezdése                  

a., Kezdéskor csak egy kúpot használjon. Helyezzen jutalomfalatot a tábla mélyedésébe a kupak alá. Emelje meg a kupakot és mutassa meg a kutyának mi van alatta. Adjon jelzést a kezdéshez. Hagyja, hogy a kutyája megkeresse a jutalomfalatot a kupak alatt.

b., ismételje meg a gyakorlatot, amíg kutyája gond nélkül megoldja a feladatot és megszerzi a jutalomfalatot. Ezután kutyája próbálkozhat két kúppal.

c., amikor a kutyája megértette a feladatot, bemutathatja a többi játékelemet.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Fejlesztő kutyajáték – Dog Activity” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük