Beaphar COMBOtec Cat bolha és kullancsirtó csepp macskáknak és vadászgörényeknek; 3 pipetta

7 750 Ft

Bolha, kullancs és szőrtetű elleni, fipronil- és metopréntartalmú rácsepegtető oldat macskáknak és vadászgörényeknek.

Beszerzés alatt:
77 Hűségpont!
 

Leírás

Macskák és vadászgörények kezelésére. Védelmet nyújt önálló bolhafertőzések, valamint azokhoz társuló, kullancsok és/vagy szőrtetvek okozta fertőzések ellen. 

  • Macskákon és vadászgörényeken alkalmazva elpusztítja a bolhákat (Ctenocephalides spp.), és 4 héten keresztül véd az új fertőzések ellen. 
  • Macskákon és vadászgörényeken alkalmazva elpusztítja a kullancsokat (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Rhipicephalus sanguineus), és macskák esetében 2 héten át, vadászgörények kesetében pedig 4 héten át véd az új fertőzések ellen.
  • Macskákon alkalmazva elpusztítja a szőrtetveket (Trichodectes canis). 
  • Gátolja a bolhák petéinek, lárváinak és bábjainak fejlődését (kutyák esetében 8 héten át), és ugyanennyi időn keresztül megakadályozza, hogy a kezelt állatok környezete a bolhák éretlen fejlődési alakjaival fertőződjön. 
  • A készítmény kutyák esetében a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladások (FAD) kezelési stratégiájának részeként alkalmazható. 

 

A fipronil az alkalmazást követő 24 órán belül elpusztítja a bolhákat, 48 órán belül pedig a kullancsokat és a tetveket.

 

ellenjavallatok:
A megfelelő adatok hiányában a készítmény 8 hetesnél fiatalabb és/vagy 1 kg-nál kisebb testtömegű macskakölykök esetében nem alkalmazható. A készítmény nem alkalmazható 6 hónaposnál fiatalabb vadászgörényeken. Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegségben szenvedő, lázas stb.) vagy lábadozó állatokon. Nem alkalmazható nyulakon, mert súlyos mellékhatásokat, akár elhullást is okozhat. Az erre vonatkozó vizsgálatok hiányában a készítményt a célállatfajokon kívül más állatokon nem ajánlott alkalmazni. Nem alkalmazható a hatóanyagokkal vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén. 

 

mellékhatások:
Feltételezett mellékhatásként nagyon ritkán az alkalmazás helyén átmeneti bőrreakciókat (hámlást, helyi szőrhullást, viszketést, bőrpírt) és testszerte jelentkező viszketegséget vagy szőrhullást figyeltek meg. Egyes esetekben az alkalmazást követően túlzott nyálzást, átmeneti idegrendszeri tüneteket (hiperesztéziát, levertséget és más idegrendszeri tüneteket), hányást észleltek.

 

alkalmazás:
Az alkalmazás módja: külsőleg, helyileg, a bőrre alkalmazva. 10 kg-nál kisebb testtömegű macskák esetében macskánként egy 0,5 ml-es pipetta – ami megfelel a minimálisan ajánlott 5 mg/kg fipronil és 6 mg/kg (S)-metoprén adagnak -, helyileg, bőrre alkalmazva. Vadászgörényenként egy 0,5 ml-es pipetta – ami 50 mg fiprronil és 60 mg (S)-metoprén adagnak felel meg -, helyileg, a bőrre alkalmazva. A készítmény ártalmatlanságát értékelő vizsgálatok hiányában az egyes kezelések között legalább 4 hétnek kell eltelnie.

 

A könnyen felnyitható sarkok segítségével távolítsa el a pipettát a buborékcsomagolásból. Ne szúrja át a fóliát ollóval, késsel vagy más éles eszközzel, mivel az megsértheti a benne lévő pipettát. Tartsa függőleges helyzetben a pipettát. Óvatosan ütögesse meg a pipetta felső, vékonyabb részét, hogy a teljes folyadékmennyiség a pipettatestbe kerüljön. Ollóval vágja le a pipetta csúcsát. Hajtsa szét a szőrt a lapockák között, amíg a bőr láthatóvá nem válik. Helyezze a pipetta hegyét a bőrre, majd a pipettát finoman összenyomva ürítse rá a benne lévő tartalmat. Ügyeljen arra, hogy a készítmény ne áztassa át a szőrt, mert ettől az a kezelés helyén átmenetileg ragacsos kinézetű lesz.

 

összetevők:
Fipronil: 50 mg, (S)-metoprén: 60 mg, Butil-hidroxianizol (E320): 0,10 mg, Butil-hidroxitoluol (E321): 0,05 mg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Beaphar COMBOtec Cat bolha és kullancsirtó csepp macskáknak és vadászgörényeknek; 3 pipetta” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük