- 5%
 

FrontPro L (25–50 kg) 3 db tabletta

14 770 Ft

Tabletta bolhák, bolhalárvák, kullancsok és szőrtetvek ellen.

Kifutó termék árengedménnyel, akciós áruk a készlet erejéig szól!

Raktáron: Szállítás 2-4 munkanap
147 Hűségpont!
 

Leírás

  • Használatával nem kerül vegyszer a kutya bőrfelületére, így kisgyerekek közelében lévő kutyának is adható.
  • Szájon át alkalmazható, ízletes rágótabletta. Táplálékkal is beadható, ha a kutya nem akarja rögtön elfogadni.
  • Rendszeresen fürdetett, kozmetikázott vagy úsztatott kutyáknál is hatásos, hiszen hatásidejét sem a samponos fürdetés, sem a víz nem befolyásolja.

 

 

Alkalmas bolhafertőzés (Ctenocephalides felis és C. canis) kezelésére legalább 5 héten át.
Bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (Flea Allergy Dermatitis, FAD) kezelése részeként is felhasználható.
Kullancsfertőzés (Dermacentor reticulatus, Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus) kezelésére is alkalmazható kutyáknál.
A Sarcoptes rühesség (Sarcoptes scabiei var. canis) és demodikózis (Demodex canis) kezelésére is alkalmas.

Jellemzői:
Afoxolanertartalmú készítmény, amely rovar- és atkaölő szer. Bolhák és kullancsok ellen hatékony. 48 órán belül pusztítja el a kullancsokat. 8 órán belül pusztítja el a bolhákat (a peterakás előtt, így megelőzve a lakás szennyeződését).

Felhasználási javaslat:
Bolha- és kullancsfertőzöttség kezelése:
Havonta, egész évben.

A demodikózis (Demodex canis) kezelése:
Havonta alkalmazza mindaddig, amíg két egy hónap ku¨lönbséggel vett bőrkaparék eredménye negatív nem lesz. A súlyos esetek a havonta végzett kezelések meghosszabbítását igényelhetik. Mivel a dermodikózis multifaktoriális betegség: amikor csak lehetséges, ajánlott a háttérbetegség megfelelő kezelése is.

A Sarcoptes rühesség (Sarcoptes scabiei var. canis) kezelése:
Havonta alkalmazza a készítményt két, egymást követő hónapban. A termék további havonkénti alkalmazása a klinikai értékelés és a bőrkaparékok vizsgálati eredménye alapján dönthető el.

Ellenjavallat:
Nem alkalmazható a hatóanyaggal vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

Mellékhatás:
Nagyon ritkán enyhe gyomor- és/vagy bélrendszeri panaszok (hányás, hasmenés), viszketés, kedvetlenség, kóros lesoványodás és idegrendszeri tünetek (rángatózás, koordináció hiánya és izomremegések) voltak megfigyelhetők. A legtöbb tünet kezelés nélkül megszűnt, és csak rövid ideig állt fenn.
Ha bármilyen mellékhatást észlel, még ha az nem is szerepel ebben a használati utasításban, vagy úgy gondolja, hogy a készítmény nem hatott, értesítse erről a kezelő állatorvost!

Különleges figyelmeztetések:

Minden célállatfajra vonatkozóan:
A parazitáknak el kell kezdeniük táplálkozni a gazdán ahhoz, hogy az afoxolaner hasson rájuk: ezért a paraziták által terjesztett betegségek átvitelének kockázata nem kizárható.

A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések:
Adatok hiányában 8 hetesnél fiatalabb kölyökkutyák és/vagy 2 kg-nál könnyebb kutyák esetében a kezelést végző állatorvos által elvégzett előny/kockázat-elemzésnek megfelelően alkalmazható.

Vemhesség és laktáció:
A patkányon és nyúlon végzett laboratóriumi vizsgálatok szerint a készítmény nem rendelkezik bizonyított teratogén hatással, sem semmilyen mellékhatással a hímek és nőstények reprodukciós képességére. Az állatgyógyászati készítmény ártalmatlansága nem igazolt vemhesség és laktáció idején illetve tenyészkutyákon. Kizárólag a kezelést végző állatorvos által elvégzett előny/kockázat-elemzésnek megfelelően alkalmazható.

Túladagolás:
A maximális adag 5-szörösével kettő-, négyhetes időközönként 6 alkalommal megismételt kezelést kapó, nyolchetesnél idősebb, egészséges beagle kölyökkutyákon nem jelentkeztek mellékhatások.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„FrontPro L (25–50 kg) 3 db tabletta” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük