Minden, amire a kánikulában szükségetek lehet – VÁSÁR

Végre itt a nyár, az igazi nyár!! 30 fok, strand, napozás és fürdőzés a kánikulában és természetesen indulnak a nyaralások! Szerencsére már rengeteg alkalmunk és lehetőségünk van arra, hogy kutyánkkal együtt induljunk el vakációzni. A kutyabarát szállások száma külföldön és belföldön is szép számmal növekedett. Ma már nemcsak vendégházak és apartmanok, de szállodák is kínálnak kutyabarát szolgáltatásokat.

Fontos, hogy készülj a kánikulára

Legyen szó nyaralásról vagy csak a nyári hétköznapokról, felelős gazdiként tudjuk, hogy a kutyáknak a nyári kánikulában komolyan oda kell figyelni. Mivel a kutya csak lihegés által tud hőt leadni (nem izzad), így sokkal hamarabb felmelegszik, mint azt gondolnánk. Fontos tehát, hogy mindig gondoskodjunk arról, hogy a kutya a nyári melegben megfelelően legyen hidratálva, legyen árnyékos helye és ne legyen kitéve tartósan a szikrázó napsütésnek. A napi rutinokat, szokásokat is át kell gondolni, nem szerencsés például a legnagyobb melegben futtatni a kutyát, vagy labdáztatni. Érdemes azonban frissítő úszást, pancsolást beiktatni a programba.

Mutatjuk a praktikákat

Számos olyan termék és eszköz áll már a gazdik rendelkezésére, melyek megkönnyítik és biztonságossá teszik a nyári napokat. Tökéletesen szolgálnak kirándulás vagy nyaralás esetén is, sőt az utazáshoz is remek hűsítő eszközöket találunk már a a kisállat felszerelések között.

Az első és legfontosabb dolog, a kutya hidratálása. Ne feledjük, hogy amíg a hűvösebb időben 1-2 órás sétát nyugodtan meg tudunk tenni víz nélkül, nyáron ez elképzelhetetlen. Minden esetben vigyél magaddal egy mobil itatót és gyakran kínáld belőle a kutyát vízzel.  Az alábbi kulacs és tál egyben talán az egyik legjobb konstrukció! A tálat le tudod hajtani a palackról, a friss vizet pedig szépen tudod adagolni.

MOST 10% KEDVEZMÉNY -Ferplast mobil itató kulacs három méretben, 1144 Ft-tól
Autós utazás

Kutyás nyaralásra legtöbbször autóval indulunk, a kutya hűtése és a megfelelő hőmérséklet tartása talán ilyenkor a legnehezebb. Még akkor is, ha klimatizált a kocsi, a csomagtartóban kevésbé mozog a levegő, és a ki-be szállások alkalmával is melegszik a hőmérséklet.  Kiváló és nagyszerű találmány kánikulában az a hűtő matrac, amit akár a kocsiban, akár otthon a kutya alá tudunk tenni. Ez a szuper kis matrac egy hőre zseléssé váló anyagot tartalmaz, így minden külső beavatkozás (nem kell tölteni) nélkül hűti az arra ráfekvő kisállatot, mivel a töltetet a kutya súlya aktiválja. A külső hőmérsékletnél 10 Co-kal biztosít hűvösebb érzést, akár 4 órán át, ezáltal segít megelőzni a kiszáradást, vagy hőgutát. Használaton kívül automatikusan újra feltöltődik.  Két méret közül választhatsz (40×50 és 50×90 cm) .

MOST 15% KEDVEZMÉNNYEL. Pet Supplies hűsítő matrac MÁR 2865 Ft-tól, két méretben.
Játék a melegben

A játékról sem kell lemondani a nagy melegben, de soha ne felejtsük el, hogy  a kutya nem biztos, hogy érzi a határait. Egy vehemens, “labdafüggő” kis energiabomba képes ájulásig kergetni a labdát a hőségben, de hallottunk már olyan kutyáról is, akinek a tappancsáról jött le a bőr a forró betonon. Minden esetben a gazdi felelőssége, hogy vigyázzon a kutyájára játék és séta során. Próbáld meg a játékot vagy vizes környezetbe tervezni (kutyastrand), vagy használj olyan labdát, eszközt, mely játék közben hűti a kutyát. Ilyenek a Chuckit! Hydro Freeze és Hydro Squezee játékai, melyek vízzel töltve vagy lefagyasztva nagyszerűen hűtik a kutyát, a legnagyobb játék közben is.

MOST 15% KEDVEZMÉNY! Chuckit HydroFreeze - fagyasztható labda, két méretben, 2414 Ft-tól.
MOST 15% KEDVEZMÉNY! Chuckit! HydroSqueeze Bumper. Belsejében szivacs van, mely vízbe mártva játék közben folyamatosan locsolja a kutyát. 3484 Ft.
MOST 15% KEDVEZMÉNY! Chuckit! HydroSquezee Duo Tug játék. A labdák belsejében lévő szivacsot vízbe mártva játék közben folyamatosan hűsíti a kutyát. 3663 Ft.
MOST 15% KEDVEZMÉNY! Chuckit HydroSqueeze labda, belsejében vízbe mártható szivacs, mely gondoskodik a folyamatos hűtésről. 1576 Ft.
MOST 10% KEDVEZMÉNY! Ferplast vízen úszó neoprén kutyajáték labda. 1021 Ft.
Vízálló ágy

Egy vízálló fekhely nyáron sok problémát és bosszúságot ki tud küszöbölni.  Pláne egy olyan, amit ki tudsz tenni a medence mellé vagy a kertbe, ahol a hőségben a nyári pancsolások alatt minden vizes lesz. Az sem segít a “sima” ágyakon, amikor a kutya csatakosan, csurom vizesen belefekszik. Ilyen helyzetekre ajánljuk az Agui vízálló ágyait két fazonban és színben.

MOST 15% KEDVEZMÉNY! Agui Waterproof Mat 4 méretben, 4180 Ft-tól
MOST 15% KEDVEZMÉNY! Agui Waterproof Bed három méretben, 8920 Ft-tól.

Cover: unsplash

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük